Has de beure vi negre cada dia

Molts metges aconsellen als seus pacients beure una copa de vi negre al dia, perquè fa bé a la salut. La majoria segueixen aquest consell al peu de la lletra però no sempre saben les veritables raons per les quals el professional li recomana aquesta acció, simplement la compleixen per qui ho diu.

El vi és saludable quan es beu en les quantitats apropiades (que, segons els experts, és d’una copa per dia). Però atenció, perquè no és qualsevol vi, sinó que ha de ser negre. Tampoc és qüestió de consumir-ho al moment que es vulgui: ha de ser durant el sopar o el dinar (millor el primer, per una qüestió de comoditat. Si s’està treballant tenir aroma a vi en la boca no queda res ben).

Estudis sobre el vi i la salut

Tot això es va concloure després de diversos estudis, en els quals s’afirmava que una copa de vi negre al dia ajuda a prevenir moltes malalties cardiovasculars, tant en els homes com en les dones. També serveix per tractar dolències i trastorns tals com la diabetis, la demència o l’osteoporosi. Si ben el vi és una de les begudes amb alcohol més antigues del món, no fa tant temps que s’han descobert aquests avantatges. Abans es bevia únicament per divertir-se, relaxar-se, acompanyar banquets o gaudir d’un brebaje diferent.

Aquestes són els avantatges confirmats sobre el consum d’una copa de vi negre per dia:

  1. Redueix el risc de defunció per variades causes: A Europa, les recerques afirmen que el consum d’entre 22 i 32 grams d’alcohol per dia té un efecte “protector” de la salut, evitant la mortalitat per moltes causes. A Dinamarca, França i Anglaterra es diu també que beure vi de manera moderada és millor que la cervesa o altres begudes alcohòliques.

  2. Prevé malalties cardiovasculars: És un dels efectes més coneguts del vi negre, sempre que es consuma segons la proporció adequada i regularment. Els científics diuen que el vi negre redueix la possibilitat de patir una malaltia coronària, reduint la producció de colesterol dolent (LDL) i augmentant el bo (HDL).

  3. Té efectes anticoagulants i antitrombòtics: Això no solament s’aconsegueix bevent va venir cada dia, sinó que s’ha detectat que els consumidors esporàdics tenen menor quantitat de proteïna fibrinógena, la qual cosa promou la formació de coàguls de sang.