Els millors vins del món

És molt complicat parlar de quin vi, o quins vins, en plural, són els millors vins del món. En boca de qui? A cada país hi ha guies de vi més o menys prestigioses que aporten informació sobre les seves valoracions de diferents anyades, varietats, marques i denominacions.

No podem dir quins són els vins millors del món, però sí almenys aproximar-nos a la idea de quins vins són els més cars. Aquests vins que anem a comentar tenen probabilitat de trobar-se entre els millors vins del món (hi ha sens dubte i per fortuna, molts més dels d’aquesta llista). El problema d’aquests vins? Segurament mai puguem arribar a saber si són tan bons atès que el seu preu és, diguem, inassolible. Vam mostrar una sèrie de vins que van aconseguir preus elevadíssims en subhastes. Són casos excepcionals de marques de gran prestigi que produeixen, segurament, alguns dels millors vins del món.

  • Chateau Lafite 1787

Es tracta d’una ampolla que va aconseguir l’absurd preu de 160.000 dòlars en Christie’s a Londres en 1985. El vi va ser adquirit per a la col·lecció Forbes. L’ampolla porta les inicials de Thomas Jefferson gravat en el vidre. Aquest és una va venir de Bordeus, del Medoc, Premier Cru classé en la classificació que ha regit les destinacions dels preus dels vins de Bordeus des que es va establir en 1855.

lafitte

  • Château Mouton Rothschild 1945

Jeroboam. Un vi de presumpta enorme qualitat, molt buscat per inversors i amants del vi, que va aconseguir en Christie’s el preu de 114.614 dòlars en 1997. Similar al cas anterior, un Premier Cru Classé.

  • Chateau d’Yquem 1784

Yquem és la marca de vins dolços més reconeguda i prestigiosa del món. El celler està situat a la zona de Sauternes a Bordeus. Aquesta ampolla, que també inclou un gravat amb les inicials de Thomas Jefferson, va aconseguir Es va vendre en Christie’s en 1986 per una suma sorprenent de 56.588 dòlars.

chateau-dyquem

  • Massandra Sherry

Ara és el torn d’un vi dolç del celler Massandra. Massandra és el nom d’un celler amb enorme història. Situada en Crimea (part de l’actual Ucraïna) es tracta d’un celler que embotellava vi per als tsars, que ho consumirien en les seves permanències en la seva residència d’estiu a la zona (Sympheropol segueix sent una destinació turística de primer ordre per a Ucraïnesos o russos) Aquest celler emmagatzemava vins d’elaboració en cellers propers o vins d’importació. S’especula sobre les ampolles que poden estar sota els seus murs, podent la seva xifra ser propera al milió d’unitats. En els vins locals, es van especialitzar en els vins dolços, d’estil Jerez. Amb el desmantellament de l’antiga URSS es van començar a subhastar alguns dels vins allí emmagatzema.